Miskolcon a sofőrök még a kanyarodó sávokat is képtelenek szabályosan megoldani?

Megosztás

Nemegyszer hagyják figyelmen kívül a sávok arrébb húzását és nem követik a szaggatott vonalat, hanem simán, nagy forgalomban is mennek egyenesen, index nélkül persze. Ennyire nem tudunk közlekedni?

Mindig az az egyik fő kérdés, hogy nem értik a rendszert, vagy egyszerűen nem érdekli a sofőröket a szabálytalanság és úgy autóznak tovább?

A közösségi médiában olvashattuk egy autóstársunk füstölgését, teljesen jogosan. “P**-**7 rendszámmal, ha érkezel a Vörösmarty körforgalomba a Búza tér felől a belső sávba, akkor nem kellene irányjelző használata nélkül egyenesen tovább haladni a külső sávba. A lélekjelenlétemen múlt, hogy elkerültük a balesetet, mellé érve szóltam neki, de szerintem fel se fogta, hogy mit csinált…” – írta a mérges sofőr.

A hozzá csatolt szemléltető rajz

Hamar kiderült, hogy nagyon nem egyedi esetről van szó. A hozzászólók azonban más helyeken is kiemelték, mennyire nincs rendben a miskolci közlekedési kultúra.

“Sok értelmetlen nem tudja használni a turbókörforgalmat és az előtte lévő KRESZ szabályokat sem ismerik.”

“Ott ez rendszeres.” “Pont mint velem a múlt héten.” “Kb 10 fotót tudnék kitenni, annyian lesz*rják. Szomorú. A kedvencem, amikor rádudálok, még leáll mutogatni.”

“Ez rendszeres, mennek egyenesen. 4-5 “pogácsát” oda is tenni kellene a vakok miatt…”

Valóban ennyire problémás Miskolcon, illetve Borsod megyében a közlekedés? Nekünk milyen hasonló eseteink voltak akár többsávos úton, akár körforgalomban?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek